RIGO Research en Advies BV - De bewoonde omgeving

Cursus 'Trends in woonruimteverdeling'

12-8-2014

Door: Sjoerd Zeelenberg Steven Kromhout

Downloads: Folder

RIGO en OTB slaan dit najaar opnieuw de handen ineen voor de cursus 'Trends in woonruimteverdeling'. Door de komst van de nieuwe Huisvestingswet actueler dan ooit.

De cursus staat in het teken van efficiënter werken, met meer oog voor de wensen van de huurder en woningzoekende en met een scherpere blik op volkshuisvestelijke en maatschappelijke doelen. Dat is anno 2014 dé uitdaging bij het verdelen van vrijkomende woningen. Bovendien besteden we uitgebreid aandacht aan de consequenties van de nieuwe Huisvestingwet.  

Om die uitdaging op te pakken is het zaak serieus werk te maken van woonruimteverdeling en kritisch te kijken naar het functioneren van bestaande systemen en werkwijzen. Dat begint met verstand van zaken, gevolgd door een blik op de veranderende buitenwereld en een stevige discussie over doelen, uitgangspunten, keuzes en dilemma’s binnen de woonruimteverdeling. Dat is precies wat we doen tijdens de cursus woonruimteverdeling.

Voor deze cursus hebben OTB en RIGO de handen ineen geslagen. Wenda Doff (OTB) en Sjoerd Zeelenberg (RIGO), beide door de wol geverfd als onderzoeker en adviseur, zijn de cursusleiders. Daarnaast brengen Steven Kromhout (partner bij RIGO) en professor Marja Elsinga (OTB) hun brede kennis in. Actuele praktijkkennis zal door meerdere corporaties en het Ministerie van BZK worden ingebracht.

De cursus vindt plaats in november 2014 in het midden van het land. Meer informatie is te vinden in de folder en via Sjoerd Zeelenberg en Wenda Doff.

Meer nieuws

Eerdere nieuwsbrief